Home

Hierboven een fragment uit een filmpje wat gemaakt werd ten behoeve van een inventarisatie van lokale omroepen in Den Haag.
Op https://www.youtube.com/watch?v=rNKTUXH2Yd4 vind je het hele filmpje.

 

 

Uitzending gemist?

Nu kunt u uw favoriete programma terug luisteren!
Op speciaal verzoek hebben wij  voor u de mogelijkheid gecreeërd om onze uitzendingen op uw gemak en op het moment dat u wilt terug te luisteren.

In de players hieronder vind u de laatste uitzending.

Veel plezier met onze programma's!

(Attentie, dit is een proef opzet, de nu geplaatste uitzendingen zijn uit het verre verleden)

 

Maandag 1000 - 1200  / Koffiecorner met JanPiet Verhoeven 

Maandag 1900 - 2200 / Muziekcompositie met Cees Peters 

Dinsdag 1900 - 2030  / Nosstop met Hans Zwenger

Woensdag 1000 - 1200  / Koffiecorner met JanPiet Verhoeven 

Woensdag 1900 - 2030 / Luid uit Leidsch met Karin Nederhand en Anneke

Donderdag 1730 - 2200  / Divers met Marco, Jan Piet en Jeroen

Vrijdag 1030 - 1200  / Koffiecorner met JanPiet Verhoeven 

Vrijdag 1200 - 1700  / Divers met Jan Piet en Alfred

Vrijdag 1900 - 2030  / Luid uit Leidsch met Karin Nederhand en Haagsche Sjors

Zondag 1800 - 1900  / Gewijde muziek met Wim vd Kruk

 

 

 

30 maart 2017

De 500e uitzending van Jan Piet Verhoeven zijn Jazz programma is een feest!
Gebak en geweldige muziek gaat natuurlijk altijd goed samen maar vandaag is het dubbel op, een gezellige drukte in de studio maakt het feestje compleet.

Terwijl Jan Piet onverstoord het programma presenteert zitten een aantal medewerkers gezellig te keuvelen over de afgelopen 10 jaar dat dit programma bij Zorgradio Haaglanden te horen is.

Op naar de volgende 500 Jan Piet!

  


Zorgradio Haaglanden schiet onverwachts te hulp tijdens Haags Jazz festival
     
25 en 26 april jl stond in het teken van Florence Swingt, een tweedaags jazz festijn wat een nieuw initiatief was van de Florence zorg organisatie.
Het festival zou worden gehouden in Gulden Huis aan de Steenhouwersgaarde 1 in Den Haag en officieel geopend door een bekende wethouder. De studio van Zorgradio Haaglanden bevind zich in dit huis en toen wij lucht kregen van dit festijn hebben we natuurlijk geïnformeerd of we hiervan  wat mochten uitzenden. Geen probleem was het antwoord, sterker nog, tijdens de voorbereidingen had men al rekening gehouden met onze medewerking en we kregen de vraag terug of we een PA setje met twee microfoons wilden neer zetten. Tuurlijk!

Na onderling overleg rees het idee om die twee dagen volledig uit te zenden, want de zendlijn is immers binnen handbereik. Bleef alleen nog wat problemen met kabels over, het festival kende 3 podia en voor de verste locatie moesten de lijnen via de kelder lopen, dwars door het restaurant was geen optie. Ok, dan moeten we maar wat bevriende omroepen benaderen en aangezien aardig wat voormalige vrijwilligers van hun hobby hun beroep hadden gemaakt was een telefoontje richting RTV Rijnmond zo gepleegd.

Nou, werd er daar geroepen, dan neem ik wel onze bus mee dan gaan we dag 1 op de digitale toer! Yoho, dat was leuk speelgoed waar Iwan Pronk mee kwam! Na even uitgebreid uitleg te hebben gehad begonnen we met de nodige aansluitingen, een stage blok naar het hoofdpodium in een tent die in de tuin was geplaatst, een multikabel naar onze studio, kabels naar een podium in het Grand Cafe, een multikabel naar de verste locatie, de kapel die die dagen concertzaal werd genoemd en een dubbel lijntje naar een centrale presentatie in het rookhok (onze presentatrice Karin Nederhand is verstokt roker dus die had de dag van haar leven).

ZRH  Florence Swingt 2015  13  Iwan Pronk in Rijnmond bus
Ruim drie uurtjes noeste arbeid en die verbindingen lagen er. Of we nog even wilden helpen met het aansluiten van een PA setje van het huis zelf in de kapel. Oeps, dat setje had 6 jaar geleden voor het laatst aangestaan en wilde niet meewerken. Ok, wij hebben nog wel wat en ook daar een PA set  opgebouwd. Draadloze microfoons van het huis, jammer joh, defecte schakelaars en andere ellende. Maar goed dat we zuinig zijn en nog een aantal MD421’s hadden. Mooi, dat werkt maar wie gaat dat bedienen……. ehhhh, hmmm goed wij zetten er wel iemand bij. Ben Fisscher is één van onze medewerkers die uit de theater wereld komt en wel wat ervaring heeft met live podia en was toevallig dat weekend beschikbaar en aanwezig, leuk klusje voor hem dus.
ZRH  Florence Swingt 2015  11  Tent

Of we die PA in het Grand Cafe nog konden uitbreiden naar 4 microfoons, tjsa voorruit dan maar, wat SM58’s erbij. Mooi dat het er niet meer moesten zijn want het mixertje wat we hadden neergezet had maar 4 mic inputs. Ehhh… wie bedient dat dan? Gelukkig daar was Ben weer die even de soundcheck heeft gedaan en weer rap terug naar de kapel.

Alles mooi op tijd klaar voor de officiële opening door de wethouder die ook nog even doodleuk vertelde dat hij hoopte dat dit jaarlijks terug zou komen als gemis voor het  North See Jazz festival. De muzikale aftrap werd gedaan door The North Sea Big Band & Joke Bruijs. Een vrouw met voor vele mensen onverwachte kwaliteiten, ze startte met een nummer van Nancy Sinatra (these boots are ….) en dat ging vloeiend over in nog meer nummers uit die periode, een medley dus waarvan je niet eens wist dat dat zomaar kon.

ZRH  Florence Swingt 2015  9  Grand cafe

Eigenlijk zonde om dat weg te draaien maar ja, de andere podia moesten toch ook aan bod komen dus regelmatig overschakelen. Ondertussen hadden we ook nog een razende reporter, Jeroen Kanij die met een WZ van Rijnmond rondliep en diverse artiesten en bezoekers aan het woord liet komen.

Het programma van dag 1 zou tot 20:30 uur duren, maar wat doe je dan als er nog zoveel mensen zijn die ervan genieten? Ja dan ga je door en werd het uiteindelijk 21:30 voordat de laatste tonen in het Grand Cafe gespeeld werden. Ondertussen waren de andere podia weer losgekoppeld van de Rijnmond bus, die spullen weer opgeruimd en als laatste het cafe dan.

Mooi, die opzet was goed maar wat met dag twee, want geen bus. Ik had al geroepen dat we zuinig waren toch! We hebben nog een soundcraft mixer, de kabels naar de kapel hadden we laten liggen en op dag twee nieuwe verbindingen gelegd naar de tent, cafe en rookhok.Een grotere mixer bij het Grand Cafe en nog twee microfoons erbij voor de piano.

En net als je denkt het werkt allemaal, brom. Ja wat wil je als er ruim 300 meter aan kabels door het gebouw slingeren.

Een scheidingsfilter tussen de soundcraft en de uitzendlijn hielp niet, uiteindelijk was het het signaal uit het cafe de boosdoener. En zo ben je precies 3 minuten te laat om online te gaan en wat blijkt…. Ze zijn op tijd begonnen. Gebeurt nooit bij dat soort evenementen en juist vandaag wel. Jammer van de gemiste opening.

ZRH  Florence Swingt 2015  26  Studio  Soundcraft in opbouw

Razende reporter Jeroen moest vandaag werken en zijn plaats werd ingenomen door Engelien Mensenkamp, niet met WZ maar met een digitaal opname doosje.

De interviews werden een uurtje later uitgezonden alsof het live was.

Goed naar elkaar toegepraat dames!

ZRH  Florence Swingt 2015  31  Kleedkamers  Engelien Mensenkamp interviewt The Triolettes

PA specialist Ben Fisscher had ook nu weer zijn handen vol aan de soundchecks van de kapel en het cafe en kon het prima vinden met Francesca Tandoi Trio met Frits Landesbergen.
Een italiaanse dame met een prachtge stem en schitterend piano spel.

Ook zij kon er maar niet toe komen om om 19:00 uur te stoppen. Maar dat vond niemand een probleem!

ZRH  Florence Swingt 2015  35  Grand Cafe  Francesca Tandoi Trio met Frits Landesbergen

Ok, het zwaarste werk was gedaan en dan komt het moment van opruimen. Samen met Marco Zijtregtop (vliegende keep van dag 2) de boel opruimen en weer in de opslag zetten.
Nog even (eindelijk) een biertje kunnen drinken en naar huis.

Een geslaagd evenement en inderdaad voor ons voor herhaling vatbaar, maar dan wel eerder weten wat er ingezet moet worden dus ;-)

Florence swingt, tot volgend jaar!

 

Medewerkers: Iwan Pronk, Ben Fisscher, Jeroen Kanij, Karin Nederhand, Engelien Mensenkamp, Marco Zijtregtop en Sotris Siwalette.

Schakel-/uitzend-/regie-/hoofd- en gaten vullende technicus en schrijver van dit stuk:

Arthur Krijgsman.

 

www.florence.nl/home/florence-swingt-festival-op-zaterdag-25-en-zondag-26-april.htm  

 

ZRH  Florence Swingt 2015  15  Arthur Krijgsman en Iwan Pronk    ZRH  Florence Swingt 2015  36  Kapel  Ben Fisscher, Gregor Bak en Rob Agerbeek Trio

 

ZRH  Florence Swingt 2015  17  Hoort u mij

 

 

Florence Swingt 2015 was een geweldig jazz festival.  
   
Klik hier voor een samenvating van deze twee dagen geschreven door Arthur Krijgsman.
Of download het hier in pdf formaat
 
Hieronder staan foto's gemaakt door Arthur en een paar geleend van de website Haags allerlei.  
   

  

 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 24 - Kapel - Francesca Tandoi Trio, Frits Katee
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 29 - Tent - The Triolettes
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 12a - Tent - Willem Lem, Joke Bruijs, Jeroen Kaij
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 25 - Tent - Florence Swingt Band
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 19 - Kapel - Ben Fisscher
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 32a - Kapel - Ben Fisscher, Edwin van Seters, Arthur Krijgsman
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 38 - Kapel - Ben fisscher
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 34 - Lobby - Engelien interviewt Liek de Liefde, bedenker van het festival
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 28 -Tent - BBF onder leiding van Marc van Kessel, met The Triolettes
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 7 - Studio - Uitzendlijnen doorverbinden
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 10 - Grand Cafe - Trio Peter Balaj met Niels Tausk, trompet
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 21 - Kapel - The Autoreverse Jazz Orchestra
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 30 - Grand Cafe - Take High 5
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 12d - Tent Joke Bruijs 2
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 36 - Kapel - Ben Fisscher, Gregor Bak en Rob Agerbeek Trio
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 12 - Tent - MAnager, Joke Bruij, Willem Lem
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 14 - Digitaal speeltje met 96 inputs
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 35 - Grand Cafe - Francesca Tandoi Trio met Frits Landesbergen
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 15 - Arthur Krijgsman en Iwan Pronk
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 16 - Razende reporter Jeroen Kanij
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 9 - Grand cafe
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 23 - Kapel - Francesca Tandoi Trio
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 12b - Tent - Joke Bruijs
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 18 - Kapel -The Autoreverse Jazz Orchestra
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 27 - Studio - Soundcraft in opbouw 2
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 32 - Kapel - Rob Agerbeek Trio
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 33 - Backstage - Engelien interviewt Trio Peter Balaj
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 5 - Rijnmond bus
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 6 - Studio - Voorbereiding
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 2 - Kapel
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 13 - Iwan Pronk in Rijnmond bus
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 37 - Kapel - publiek
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 12c - Tent - Joke Bruijs 3
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 11 - Tent
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 31 - Kleedkamers - Engelien Mensenkamp interviewt The Triolettes
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 4 - Iwan Prok
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 3 - Tent
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 26 - Studio - Soundcraft in opbouw
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 17 - Hoort u mij
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 22 - Tent - Manager Joke Bruijs, Willem Lem, Joke Bruijs
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 20 - Kapel - The Autoreverse Jazz Orchestra
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 8 - Centrale hal bij ingang
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 1 - Grand Cafe

Simple Image Gallery Extended

 

underline white

25 & 26 april is het festival Jazz Florence Swingt

in Expertise Centrum Gulden Huis en

 Zorgradio Haaglanden brengt dit bij u in huis! 

 

Vanaf het moment van opening tot de laatste noot doen
 wij live verslag van deze happening.
 

 

Diverse podia’s laten wij u horen met er tussen door

interviews met artiesten en bezoekers. 

 

Luister dus mee via uw kabelkrant of huisinstallatie naar 

 

zrhlogo2

   meer informatie vind u hier

 

 underline white

Zorgradio Haaglanden wordt gerund door ongeveer 20 vrijwilligers, waarvan er 5 mensen deel uitmaken van het bestuur.
Op deze pagina stellen wij ze even aan u voor, boven in het menu vind u meer informatie over de mensen en hun programma's.


 

Het bestuur

Jeroen Kanij jan piet pasfoto   Frans Boer Frans Boer    
Jeroen
Kanij
Jan-Piet
Verhoeven
   vacant  vacant  
Voorzitter
Presentator
Secretaris
Presentator
Hoofd Techniek Penningmeester Programmaleider  
           

 

Automatisering

Arthur Krijgsman          
Arthur
Krijgsman
         
Automatisering
webmaster
techniek
         

 

Presentatie

Karin Nederhand Alfred Eijkelhof Cees Peters Jan Piet Verhoeven    
Karin
Nederhand
(+pr)
Alfred
Eijkelhoff
Cees
Peters
Jan Piet
Verhoeven
   
           
           
Pieter Feenstra Wim v/d Kruk Wout Graaf  Wijnand Krabman    
Pieter
Feenstra
Wim
v/d Kruk
Wout
Graaf
Wijnand
Krabman
   
           

Techniek

Ben Fisscher Coos Gans Jan Willem Prins Frans Boer Frans Boer  
Ben
Fisscher
Coos 
Gans
Jan Willem
Prins
Leen 
Toet
Marco
Zijtregtop
 
           
           
Nico Ansems Oscar Gouweleeuw  Sotris Siwalette      
Nico
Ansems
Oscar
Gouweleeuw
 Sotris
Siwalette
     
           

           
   
Zorgradio Haaglanden is een senioren/zieken omroep die zich richt op verzorgings en verpleeg instellingen hoofdzakelijk in de Haagse regio. Met ruim 30 vrijwilligers en iedere avond tussen 19:00 en 22:00 uur live uitzendingen zijn wij één van de grotere huisomroepen van Nederland.  9  
 
Zorgradio Haaglanden verzorgt sinds 1962 (onder de naam Zoba Ziekenomroep) radio uitzendingen via een gesloten omroep systeem. In 2005 werd een fusie aangegaan met de Rano Ziekenomroep en er is toen gekozen voor de huidige naam.
 
Op dit moment verzorgen wij in diverse huizen onze uitzendingen waarbij meerdere malen in de maand op lokatie een programma gemaakt wordt.
   
   

 

Bent u bewoner van één van de verzorgingshuizen die bij Zorgradio Haaglanden rechtstreeks zijn aangesloten?
Dan bieden wij u de mogelijkheid om tijdens onze nonstop-programmering zelf muziek te kiezen welke dan binnen enkele minuten afgespeeld wordt.
 
 

(wegens onze recente verhuizing is het online uitzoeken en aanvragen tijdelijk niet beschikbaar)

 
 

Zorgradio Haaglanden beschikt over een aardige platen en cd collectie!

 
Al enige tijd is het voor iedere bewoner van bij ons aangesloten huizen nog makkelijker om een verzoekplaat uit te zoeken en op te geven!! Zorgradio Haaglanden heeft een enorm platen en cd archief en heeft daar al een behoorlijk gedeelte van in een computerbestand ondergebracht. Het ingevoerde bestand bevat momenteel al ruim 73.000 titels, terwijl er nog eens ruim 240.000 titels ingevoerd moeten worden.
Daarnaast is ons nonstop systeem reeds gevoed met ruim 23000 muzieknummers en wordt dit regelmatig aangevuld.
 
Omdat niet iedereen een titel met artiest kan combineren valt men vaak terug op bekende artiesten en treed er snel een herhaling op van de aangevraagden platen. Om een ruimer "format" ( = muziek-keuze ) te creëren bieden wij de mogelijkheid om de bewoners vooraf onze computerbestanden te laten bekijken en daardoor ideeën op te doen waardoor er wat meer variatie ontstaat in de aangevraagde muziek.
 

Doorzoek ons platenarchief!

 

Om van deze zoekfunctie gebruik te maken klik je in het linkermenu op "Platen opzoeken".

Om direct een plaat aan te vragen bel je tussen 19.00 en 22.00 uur met de studio - 070 xxxxxx - of ga je naar de contact pagina en stuur je een mailtje naar de studio.
 
Vrijwilligers gezocht!!
 

Wij zoeken nog vrijwilligers om ons platen en cd bestand in de computer in te voeren,
ervaring is niet vereist, een beetje affiniteit met muziek is gewenst.
Natuurlijk doe je dit niet alleen, op de maandagavond zitten er een aantal mensen die zich hier al mee bezig houden en het gezellig vinden als er nog mensen bijkwamen, kun je alleen op andere avonden dan is dat natuurlijk geen probleem.

 

 

 

cd

 
 
 

Op lokatie - Agenda

Maandelijks verzorgen wij uitzendingen op locatie in diverse zorgcentra.
Tijdens de 2 uur durende...
Lees Meer

U bent op zoek naar zorg gerelateerde website's?
Bezoek dan zorgportaal.nl
zorgportaal klein logo

Fout Vinyl

en ja hoor, weer een plaatje van mieke en haar opa

ik heb een vraag

 

Bezoekers online

We hebben 142 gasten en geen leden online

Medewerkers login